„Sakra, zhasla světla” - pokutují Russella 40.000 eur?
2025-03-01
Ještě ani nezačala závodní sezóna 2025 a George Russell už může být prvním v něčem. Je velká šance, že to bude on, na kom FIA udělá příklad se svým novým pravidlem o nadávkách.
Jezdec týmu Mercedes se na prvním dni bahrajnských testů neudržel a řekl, že "Oh shit, zhaslo světlo" během výpadku proudu, který ten den narušil program, pro streamingovou službu Viaplay.
Tím se už ocitl v hledáčku nového nařízení, které zkoumá, zda způsobil morální škodu FIA, pověsti organizace, jejím členům, funkcionářům a obecně celému automobilovému/motorsportovnímu světu. To je k smíchu! Pokud obvinění obstojí, bude Russellova malá chyba stát 40.000 eur. Pokud bude nadávat i při dalších příležitostech, může to vzrůst až na 120.000 eur, a pak přijde na řadu odečtení bodů a možná i měsíční zákaz činnosti. Na tomto základě by Yuki Tsunoda a Max Verstappen nemuseli ani začít rok 2025...
Foto: F1